mandag 11. januar 2010

Deilige tykke votter


Jeg har fått en oppfordring på å dele strikkeoppskrifta på disse vottene, og selvfølgelig gjør jeg det :)))
Dette er liksom luksusutgaven av votter da, det går 2 nøster Pillpi og to nøster Tynn Alpakka.
Oppskriften er som følger: Legg opp 44 masker på strømpepinne 5,5 med en tråd Tynnalpakka og en tråd Pillpi. Strikk 2 riller, 6 omg rett, 1 omg vrang, 12 omg rett.
På neste omgang felles det 11 masker jevn fordelt(hver 3. og 4.maske) (det er for å få en fin passform) så 2 omg rett, og på neste omg legger du på de 11 maskene igjen. Strikk så 14 omg rett og sett så de første 9 maskene på 1. pinne på en tråd til tommel. Strikk 26 omg rett og fell av i sidene med 2 masker mellom hver 2.omg til det er igjen 8 masker. Mask sammen.
På den venstre votten settes de 9 siste m på 2.pinne på en tråd til tommel :)
Tommel: ta maskene til tommel fra tråden og sett på fire pinner, og ta opp i sidene så du har 20 masker, strikk 16omg og fell av sidene på annenhver omg til det er igjen 7-8 masker . snurp sammen.
Vottene må toves forsiktig, og hvis de er i litt forskjellig størrelse når du tar de ut av maskina, håndtov med litt grønnsåpe i håndvasken :)
Håper du får bruk for oppskifta og lykke til!
Det kan hende jeg er dårlig til å forklare....bare spør, hehe
Så har jeg "brodert litt,så langt evnene tillater..... og sydd på perler :)

3 kommentarer:

irina sa...

Tusen takk . så mye fint du lager...jeg kan ikke noe med håndarbeid...skulle ønske jeg kunne da.

Ruth sa...

De ble flotte, jeg skal printe ut oppskriften din og legge den i vottemappen min. Takk skal du ha. Lua under her ble skikkelig fin den ogs[. Jeg har Iris-dilla selv og en lue hadde slettes ikke vært så dumt. Herlig å finne sånn inspirasjon på en ellers grå og kjedelig dag.

:)

Zmurfeline sa...

Da har jeg kjøpt lysegrått garn og skal strikke slike til tenåringen min, for når jeg sendte henne linken sa hun "SÅNNE VIL JEG HA! :D :D"