tirsdag 26. januar 2010

Mia-lua


I familien vår er det mange bursdager i januar, og ønsket fra enkelte om lue er herved innvilget <3
Luene er strikket i Iris og Tynnalpakka ,er myke og klør ikke. Har hekla blomster etter beste evne, men begynner å fa taket på det nå.

torsdag 14. januar 2010

Særpreg


Lykke, lykke...
Jeg har vært på Bruktbo og handla med Gunda :)) Litt no og litt da, det ble et bord uten bordplate før jul, og nå fant jeg jaggu ei dør som passet godt i form og farge.
Det er mulig jeg må pusse ned døra og male på nytt siden det er umulig å tørke støv uten at malinga følger med ;)

mandag 11. januar 2010

Deilige tykke votter


Jeg har fått en oppfordring på å dele strikkeoppskrifta på disse vottene, og selvfølgelig gjør jeg det :)))
Dette er liksom luksusutgaven av votter da, det går 2 nøster Pillpi og to nøster Tynn Alpakka.
Oppskriften er som følger: Legg opp 44 masker på strømpepinne 5,5 med en tråd Tynnalpakka og en tråd Pillpi. Strikk 2 riller, 6 omg rett, 1 omg vrang, 12 omg rett.
På neste omgang felles det 11 masker jevn fordelt(hver 3. og 4.maske) (det er for å få en fin passform) så 2 omg rett, og på neste omg legger du på de 11 maskene igjen. Strikk så 14 omg rett og sett så de første 9 maskene på 1. pinne på en tråd til tommel. Strikk 26 omg rett og fell av i sidene med 2 masker mellom hver 2.omg til det er igjen 8 masker. Mask sammen.
På den venstre votten settes de 9 siste m på 2.pinne på en tråd til tommel :)
Tommel: ta maskene til tommel fra tråden og sett på fire pinner, og ta opp i sidene så du har 20 masker, strikk 16omg og fell av sidene på annenhver omg til det er igjen 7-8 masker . snurp sammen.
Vottene må toves forsiktig, og hvis de er i litt forskjellig størrelse når du tar de ut av maskina, håndtov med litt grønnsåpe i håndvasken :)
Håper du får bruk for oppskifta og lykke til!
Det kan hende jeg er dårlig til å forklare....bare spør, hehe
Så har jeg "brodert litt,så langt evnene tillater..... og sydd på perler :)

søndag 10. januar 2010

Grønn Dragonlue



Ja da ;)) Æ har lue-dilla for tia... Ville ha en grønn en å.. Har sydd mørke grønne Swarowski-stener i kanten, og de ble så fine, men det vises ikke så godt på bildet da...
Ble så glad i Iris-garnet atte:) Holder på med en rød en som jeg vil ha en STOR blomst på, og liker å tenke på at jeg må på Perlehuset for å kjøpe meg røde perler. Hihi...
Jeg elsker å plukke i perleboksene, men kan IKKE å lage smykker, for det har jeg prøvd, åhhhh fytti rakka så forbanna jeg ble når jeg ikke mestra smykkelaging i det heeele tatt!!