torsdag 30. april 2009

En sommerdrøm fra 78 grader nord

Utsikten fra Gustavs stuevindu. Dette er dattra mi sitt favorittfjell .Det ser ut som det er tatt fra et eventyr, med et troll som ligger der med stor nese...








Etter påtrykk fra min sjelevenn Gustav Halsvik, -her er bilder tatt i Bjørndalen. Ja da Gustavsen....det kommer flere...!!






























mandag 27. april 2009

Om å være "steingammel"



Jeg samler på fossiler og stein... Ja jeg vet det, det kan kanskje bli litt sært, men det er jo så spennende! Denne er funnet ved saltgruvene i Wieliczka i Polen. Flott ikke sant?


En Cubansk drøm

Det er bare å velge .....












For alle som er glad i blomster, og i særdeleshet orkideer, er et besøk hos en orkidedyrker som et hellig tempel. Oj oj oj... Jeg ønsker meg VINTERHAGE!!!

søndag 26. april 2009

Den lille ynkelige..


Dette er for tiden den mest patetiske planten jeg har... En liten Jatropha uten blader, men som står i full blomst.. Den har nok fått for mye vann, he, he..

Waterfall-bonsaien


Jeg er litt stolt av Waterfall-bonsaien min. Den fikk jeg av min gode venn Gustav Halsvik for mange år siden. Han er verdens nordligste orkidedyrker. Han holder til på Svalbard :)
En del blader har den vel mistet i løpet av vinteren, men de kommer igjen i løpet av våren. Sammen med den lille fontenen min, som jeg har lagt i en del fossiler fra Aqaba, dekker jeg bordet til asiatisk mat. Zen til tusen :)

Bonsai




Jeg er en stor tilhenger av Bonsaitrær. Bare så synd jeg bare har ett stor vindu på stua. De trenger masse lys for å klare seg pent igjennom vinteren. Ved rota på treet har jeg en liten kinamann som sitter og tenker store tanker....

Bromelia


Dette er den eneste Bromeliaen jeg har igjen av de jeg plukket i skogen på Nord-Cuba.For å få den til å vokse, har jeg lagt den i en glassbolle med Sphagnum-mose. Det ser ut til at den trives da :)

Ikke alle overlevde vintercampen i kjelleren
















Da har jeg sortert og kastet de stakkars små som ikke overlevde vinteren...Ble kanskje litt kaldt der nede i kjelleren.. Åtte glasspotter står tomme og griner mot meg... Men;





En god del av orkideene mine kommer faktisk med knopper nå, og jeg vet fra tidligere at det er de mest riktblomstrende som har klart seg :) De to barkmontasjene jeg smuglet ut fra Cuba har også klart seg igjennom vinteren. Den ene blomstret faktisk før jul og jeg håper på gjentagelse i år!! De krever masse stell da, jeg tar dem i vaskekummen annen hver dag og holder dem under rennende lunkent vann.

søndag 19. april 2009

Huff huff...

Nå kan det se ut til at det blir en liten pause fra strikkingen, jeg har måtte plastre fingrene..
det kjentes ut som jeg hadde strikkepinnen inn på beinet. Må nesten le av meg selv. Da blir det vel tid til litt lesing. Har en del bøker som ligger for tur. Den første er "Så vil jag sjunga deg milde sanger" Litt vanskelig å lese svensk faktisk, men jeg prøver. Så har jeg veldig lyst til å beskjære rosebukene mine...lurer på det er litt for tidlig ennå... Ellers er vårpussen tatt i hagen og det er så deilig å komme i gang :)

fredag 17. april 2009

Min gode venn Mofaza


Her har dere min følgesvenn Ludde Mofaza.
Vi gleder oss begge til varmere vær, for Ludde M har ikke vært ute siden den første snøen i oktober....

Tine Solheims posete Sonja-lue...


Jeg er litt skuffet over de siste strikkeoppskriftene fra Solheim..tror ikke det ble lest korrektur før de ble trykket og sendt ut... Men etter telling av masker- og på tross av tullemuserier i oppskrifta - resultatet ble bra :)
Jeg ser ut som jeg kommer fra det ytre rom med de poseluene, men søstra mi kler dem godt :)
Skal strikke votter i samme farger også.

torsdag 9. april 2009

Kanskje et slumrepledd, eller en pute?


Ka du trur?

Gavebokser


Med det samme jeg er i decoupage-lunet... jeg lagde noen gavebokser.
Blir fine å ha Kina-gaver i. Jepp, det blir Kina tur i år også.
Jeg har Kinamani, i år reiser jeg til Chengdu og ender opp i Beijing 15 dager etter...
Da får jeg med meg Panda-senteret i Chengdu-kanskje en tur på Emei Shan, og ihvertfall Xian og terrakottakrigerne der. Kina har så mye å by på og jeg blir aldri ferdig...
Må prøve å få med meg noen antikvitetsbutikker oppe i høylandet hos minoritetsfoket også. MYE spennende der altså!

VM-lua


Strikket i Lerke bomullsgarn. Den blir fin å bruke utover våren når
jeg skal ut å gå tur...(forsettet mitt...mere ut på tur..) Ser egentlig litt corny ut, men den
er veldig fin på ;)

tirsdag 7. april 2009

Tine Solheims Sonja-votter



Sonja-votter strikket i Mirasol med sølv-perler.Masse jobb, men flott resultat. Mønsteret har Tine Solheim tegnet for Norsk Flid. Jeg liker Mirasol godt jeg! Kanskje litt på tampen med ull nå, neste prosjekt må bli i bomull...

Decoupagebilde med transfermotiv


Decoupage...det var litt artig det. Måtte prøve med et bilde til.Hvem aner hvor jeg skal ha det..



Da har jeg "pimpa" den "stælte" kvisten min..
med flotte påskehøner,- det er sånn passelig påskepynt synes jeg.

Første vårdag


Endelig, våren er her!! Beviset fant jeg bak steinen i hagen min :)
Det er en sann lykke. Åhh, to små krokus... så mens de andre er på hytta, følger jeg med i hagen.